недеља, 12. фебруар 2012.


ENGLESKI BULDOG-BULLDOG

Zdepasti i siroki, buldog privlaci paznju svojim fizickim izgledom, narocito svojom masivnom glavom.Visina mu je do 70cm, a tezina od 50 do 60kg.Veoma je jak i misicav.Znacajne duboke bore po obrazima daju mu tipican izgled.Usi su kratke i tanke.Boja krzna mu je bela, crveno-crna, bledozuta ili tigrasta.Nikako crna, cak i kada se radi o stencima.Noge su ravne, sape okrugle i velike.Rep treba da ide na dole.
U standardu te pasmine veliku ulogu ima temperament.Buldog je aktivan, ostavlja utisak odlucnosti, snage i energicnosti.Sposoban je da ispolji veliku snagu, ali ne pokazuje nikakvu teznju da to iskoristi.Dobrodusan je, ima veliko strpljenje, pa ga deca jako vole kao i on njih.Odlicna je dadilja deci, vrlo je odgovoran i oprezan prema nepoznatima.Kada ugrize, tesko pusta.
Ako zelite poslusnog psa, buldog nije pravi izbor.Lako se prilagodjava zivotu u stanu, ako se redovno izvodi u setnju.Tesko podnosi velike vrucine.Njegove duboke bore zahtevaju negu.Tipicno za njega je glasno njuskanje.Ima izuzetno dobar apetit.
Zbog svog zdepastog izgleda ovaj pas nema potrebu za dugim setnjama, ali u cilju normalnog razvoja i zdravlja, on trazi odredjenu aktivnost i izuzetno mu je potreban kontakt i dobar odnos sa vlasnikom.
Sa vasim buldogom, u obaveznim kratkim setnjama, mozete da vezbate osnovne komande.Kada ih izvrsi, ne stedite pohvale.Pas je tada presrecan!

Нема коментара:

Постави коментар