понедељак, 13. фебруар 2012.


LABRADOR RETRIVER-LABRADOR RETRIEVER

Labradori su veliki, snazni psi i potrebna im je redovna vezba da bi ostali u kondiciji.Muzjak je visine oko 56cm, dok je zenka visoka oko 55cm.Idealna tezina za Labradora je od 25 do 30kg.Prija im zivot u porodici gde su setnje, igranje frizbijem, loptom i trcanje redovne aktivnosti.
Dlaka labradora je njihova prepoznatljiva oznaka:kratka, gusta, prilicno ostra, i uvek jednobojna(moze biti crna, zuta ili cokoladnobraon).Ponekad imaju belu fleku na grudima.
Odlikuje ih odlican njuh, obozavaju vodu, veoma su budni, oprezni i poslusni, vole da ugode vlasniku.Nikada ne pokazuju agresivnost ili strah.Ovo je savrsen pas za zivot u provinciji.Trenira sa neverovatnom dozom energije i posto je veoma inteligentan, shvata 95% komandi ves posle par ponavljanja.
Brzo raste i vec posle sest-sedam meseci smatra se odraslim psom.Zbog toga se dresira od malena, jer kada poraste, tesko ga je obuzdati kada skace na ljude u zelji da ih pozdravi.
Labradore su u 19. veku dresirali za donosenje divljaci.Ovi psi instinktivno donose divljac i bez razmisljanja uskacu u najhladniju vodu.Zbog odlicnog njuha, policija ih koristi za otkrivanje droge, a takodje spadaju u najvestije vodice slepih.Labradori su verni, nezni prema deci i veoma omiljeni u drustvu.Treba dobro voditi racuna o njihovoj ishrani jer ako ne dobiju svoju dnevnu dozu trcanja ili setanja i ako previse jedu, mogu postati veoma gojazni.Kada ostare, uzivaju u toplom domu i lencarenju.U poslednje vreme im raste popularnost, pa sada ova rasa spada medju najtrazenije u Americi, Engleskoj i Francuskoj.

Нема коментара:

Постави коментар